Fotoskola del 1: Semesterbilder

Låt oss presentera Cheapstamatic Fotoskola del 1: Semesterbilder

 

Vi är redan en bra bit in i augusti månad och solen skiner som aldrig förr. Vill du, som vi, föreviga den svenska sommaren i bild har du hittat helt rätt. I vår guide till perfekta semesterbilder ges eminenta tips till lyckade sommarminnen i fotoform.

 

1. Hitta din stil

De bästa fotona har en unik stil som sticker ut från mängden. Var kreativ och skapa något annorlunda! Gör din egen tolkning av resmålet, använd ljus och annorlunda vinklar för att sätta prågel på bilderna.

 

2. Undvik Klichéer

Just när det gäller resefoton är det lätt att hamna i en ond cirkel av klichéer. Undvik de klassiska fällorna och våga tänka nytt!

 

3. Läs av ljuset 

Ljuset är a och o. En tumregel är att fota aningen på morgonen eller kvällen, då är ljuset nämligen som bäst. Fotar du mitt på dagen när solen står högt tenderar skuggorna att sätta käppar i hjulet.  Du kan såklart ta fina bilder även under dagtid, så länge du anpassar dig till solens ställning.

 

4. Välj rätt bländare

Anpassa bländaren efter förutsättningarna. Ska du fota vida vyer är det fördelaktigt att använda en liten bländare, ibland ner till 22. Detta är ett smart sätt att få ett långt skärpeljup. Fotar du annat än översiktsbilder bör du istället välja stora bländare, kanske upp emot 2,8 om ditt objekt ligger nära till. Genom att anpassa bländaren får du fin skärpa vilket ger ett professionellt intryck.

 

5. Välj med omsorg

 

Ett smart tips är att med jämna mellanrum kolla igenom dina bilder för att se till att fånga alla tänkbara ögonblick. När det sedan är dags att välja ut de allra bästa fotona gäller det att välja med omsorg. Du vill ju visa upp din semester från den ljusa sidan, eller hur?

 

Ha så kul och njut av semestern så länge den varar!