E-sport tar över världen

Ett fotografi av Kalaha

Esports, även kallat elektronisk sport, är en form av tävlingsbaserat videospel. Idag är det en mångmiljonindustri både för utövare av e-sport och spelare. För oss fotografer finns här många möjligheter och pengar att tjäna med. Så ett tips är att nu direkt sätta dig in i e-sport världen om du vill ha en del av kakan.

Framväxten av e-sport

I takt med att internet, och särskilt bredband, växer fram har e-sport blivit alltmer populärt. Den globala esportsmarknaden förväntas nå 1,79 miljarder dollar år 2022, en ökning från 696 miljoner dollar 2017.

Nästa steg för e-sport

Framtiden för e-sport ser ljus ut, med fler och fler turneringar runt om i världen och ökande prispotter. Branschen lockar också till sig fler investeringar, vilket kommer att bidra till att scenen växer ännu mer. Vi kan förvänta oss att se e-sport fortsätta att öka i popularitet under de kommande åren.

Pengar att tjäna inom e-sport

Precis som för alla andra sporter finns det en oerhörd spelmarknad för e-sport. Detta gäller särskilt för de större turneringarna, som The International, som har en prispott på över 10 miljoner dollar. Betting på e-sport ökar i popularitet och spelsajter börjar mer och mer erbjuda e-sport i deras utbud. Oddset är konkurrenskraftigt på betting på e-sport. Men det finns inte bara pengar att tjäna för utövare av e-sport eller de som lägger odds på e-sport utan också för oss fotografer. Det finns en stor marknad för media och fotografer där flera ögonblick måste bevaras.

Bli en bra fotograf på e-sport

Om du vill bli bra på att satsa på e-sport måste du göra din research. Det innebär att du måste läsa på om lagen och spelarna och följa scenen noga. Det är också en bra idé att satsa på att fotografera många olika e-sporter och i olika konstellationer. Det betyder att både fotografera evenemang och turneringar men även mer dagligt e-sport spel. Därefter kan du också fotografera fans, omgivning och grafik för mer spänning i bilderna.

  • Ljusförhållandena kan vara knepiga, så var beredd på att justera inställningarna i enlighet med detta.
  • Var medveten om bakgrunden och försök att undvika att ha störande element i bilden.
  • Ha tålamod och ta god tid på dig för att få den perfekta bilden.
  • Viktigast av allt är att ha roligt!

Att tänka på när du fotograferar e-sport

  1. Använd en hög slutartid. På så sätt kan du frysa handlingen och undvika suddiga bilder.
  2. Använd en stor bländare. Det gör att dina bilder är väl upplysta och har ett litet skärpedjup, vilket gör att handlingen framträder tydligare.
  3. Använd en lång brännvidd. På så sätt kan du zooma in på det som händer och ta närbilder.
  4. Experimentera med olika vinklar. Var kreativ och experimentera med olika vinklar för att skapa variation i dina bilder.
  5. Redigera dina foton. Använd redigeringsprogram för att förbättra dina foton och göra dem

Ha tålamod

Att börja fotografera något helt nytt är svårt. Du kommer inte att bli proffs din första dag men om du är tålmodig och disciplinerad kommer du att lyckas i längden. Tänk även på att med övning kommer färdighet. Försök även att fota i så många e-sports miljöer som möjligt och var inte rädd för att prova något nytt.

Slutsats

E-sport är en växande bransch med en ljus framtid för utövare såväl som för oss fotografer. Spelmarknaden växer också, vilket innebär att det finns fler möjligheter att tjäna pengar. Det här är bara några av de saker du måste tänka på när du satsar på fotografering av e-sport. Om du kan hålla dessa i åtanke är du på god väg att göra framgångsrika satsningar som e-sports fotograf.